Do czego wykorzystuje się zieloną kawę?

2021-08-25

Ziarna zielonej kawy mogą być spożywane na surowo lub palone. Są one głównie wykorzystywane do produkcji rozpuszczalnej zielonej kawy lub ekstraktu z zielonej kawy, który następnie uzupełnia dietę odchudzającą. Zielona kawa zawiera kwas chlorogenowy, ten sam przeciwutleniacz, który można znaleźć w pietruszce i rozmarynie. Niektóre ostatnie badania sugerują nawet, że zielona kawa może pomóc stracić więcej funtów niż standardowy reżim z 3 razy większą wydajność ... ale nie dajmy się wyprzedzić!


1 Zielona kawa ziarna

Zielone ziarna kawy nie są zalecane jako substytut istniejących metod leczenia otyłości. Ekstrakt jest jedynie dodatkiem do zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia (np. regularnych ćwiczeń). Więc to jest jak zielona herbata - zielona kawa nie powinna być twoim priorytetem, tylko kolejnym przydatnym narzędziem w walce z tłuszczem.


2 Zielona kawa skutki uboczne i ostrzeżenia

Kwasy chlorogenowe zawarte w zielona kawa ziarna odgrywają ważną rolę: uwalniają energię powoli w czasie, dzięki czemu czujesz się pełny na dłużej. W ten sposób, substancje te mogą pomóc kontrolować apetyt i tłumić głód pangs . Niektóre badania wykazały również, że kwas chlorogenowy zmniejsza wchłanianie kalorii przez hamowanie działania niektórych enzymów.


3 Zielone ziarno kawy korzyści

Jako przeciwutleniacz, zielona kawa jest korzystne dla regulacji ciśnienia krwi i cholesterolu . Ekstrakt z zielonej kawy zawiera również kwas chlorogenowy, związek organiczny, który pomaga przyspieszyć metabolizm tak, że organizm może lepiej wykorzystać swoje rezerwy energii . Substancja ta hamuje również wchłanianie tłuszczu poprzez spowolnienie jego uwalniania do krwiobiegu, co z kolei zmniejsza retencję wody.